Україна тимчасово втратила 75% потужності ТЕС та майже половину атомної генерації – Шмигаль

Читать на русском
Загалом через постійні атаки пошкодженими залишаються майже два десятки енергоблоків теплоелектростанцій.
t.me/Denys_Smyhal

На сьогоднішній день через ракетні атаки Україна тимчасово втратила 44% атомної генерації, 75% потужності ТЕС і 33% блокових ТЕЦ.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль він на засіданні уряду у п'ятницю, 10 лютого.

Атака рф на об'єкти енергетики: Галущенко назвав області із найскладнішою ситуацієюУ шести областях України є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, високовольтну інфраструктуру. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

«Загалом через постійні атаки пошкодженими залишаються майже два десятки енергоблоків теплоелектростанцій. Якщо додати до цього факту окупації частини наших енергооб'єктів, то Україна тимчасово втратила 44% атомної генерації, 75% потужності ТЕС та 33% блокових ТЕЦ», - сказав він.

Прем'єр зазначив, що за чотири місяці було атаковано кожну другу підстанцію «Укренерго».

«Незважаючи на цей терор, більшість українців залишається з теплом, водою та світлом. Ремонти йдуть, ресурсів для завершення зими достатньо, генератори надходять, енергетичне обладнання від партнерів їде. Десятки атак ракетами та дронами-шахедами, 123 дні енергетичного тероризму... Ми вистояли та успішно завершимо цей опалювальний сезон», - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні вранці росія влаштувала черговий масований обстріл України. Під ударами знову опинилася критична інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: