Тиждень розпочався з відсутності дефіциту потужності в енергосистемі – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні вранці 13 лютого генерація електроенергії повністю забезпечує її споживання. Дефіциту наразі немає.

В Україні вранці 13 лютого генерація електроенергії повністю забезпечує її споживання. Дефіциту наразі немає. Вимкнення світла можливе в деяких регіонах згідно з графіками.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго» у понеділок, 13 лютого.

Маємо менше відключень електрики, але це ще не перемога – звернення ЗеленськогоНевелике обмеження електропостачання у суботу й неділю свідчить про професійність енергетиків, але це ще не вирішальна перемога на енергетичному фронті, сказал президент.

Сьогодні споживання поступово зростає в порівнянні з вихідними, що традиційно для початку робочого тижня. Наразі дефіцит потужності в енергосистемі поки що відсутній.

Це пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включені додаткові енергоблоки на кількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яка повністю покриває споживання. Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції.

Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Також йде імпорт електроенергії зі Словаччини, розповіли в Укренерго.

Ліміти споживання у регіонах сьогодні не доводилися для обленерго. Проте через пошкоджену мережну інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у Києві в міру зростання споживання також можливе застосування відключень відповідно до графіків операторів систем розподілу, щоб уникнути ризику навантаження обладнання.

Нагадаємо, 10 лютого росія влаштувала нову ракетну атаку на енергооб'єкти України. У Міненерго називали найбільш постраждалі регіони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: