«Лінія фронту досить стабільна»: у Пентагоні оцінили ситуацію на полі бою

Читать на русском
На сьогодні бойові дії в Україні зосереджені переважно навколо Бахмута. Росіяни влаштовують атаки на вимотування.
фото ЕРА

На сьогодні військові дії в Україні зосереджені переважно навколо Бахмута. Українці борються в обороні. Росіяни влаштовують атаки на вимотування.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі після закінчення засідання Контактної групи по Україні у форматі «Рамштайн» у вівторок, 14 лютого.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Коментуючи поточну ситуацію, він зазначив, що лінія фронту «досить стабільна, навіть коли йдуть бої».

«Більшість з руху – це вперед і назад, переважно, навколо Бахмута. Українці утримують, вони борються в обороні, росіяни, переважно група Вагнера, атакують. Я б це охарактеризував як бій на вимотування з дуже великими втратами, особливо з російського боку. Це прямі атаки, хвилі атак, багато артилерії із надзвичайно високим рівнем втрат у цьому конкретному районі. Як довго це триватиме – досить важко сказати», – сказав Міллі і запевнив, що США «цій битві приділяють особливу увагу».

Також він додав, що зараз не видно ознак того, що війська рф знову нападуть на Київ. Але залишаються ракетні загрози з повітря.

Озброєння для України на «Рамштайн – 9» — трансляція брифінгу ОстінаСуспільне Новини

Нагадаємо, США очікують, що Україна зможе розпочати контрнаступ навесні.

У НАТО вважають, що новий наступ росії в Україні вже почався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: