Погода у березні може завадити наступу для обох сторін на фронті – британська розвідка

Читать на русском
У березні через відлигу очікуються найгірші умови для настання як російської армії, так і ЗСУ.

Погода продовжує значно впливати на воєнні дії, у березні очікуються найгірші умови для наступів як російської армії, так і ЗСУ.

Про це повідомляється у звіті оборонної розвідки, опублікованій у Twitter Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у четвер, 9 лютого.

Рф підготувала до майбутнього наступу сотні винищувачів, кілька тисяч танків і бронемашин – FPУкраїна в найближчі десять днів чекає на новий масштабний наступ рф. За попередніми оцінками, росія підготувала для цього 1800 танків, 3950 одиниць бронетехніки, 2700 артилерійських систем, 810 систем залпового вогню, 400 винищувачів та 300 вертольотів.

Як зазначається, у середині-кінці березня буде, швидше за все, надзвичайно брудно та умови пересування будуть найгіршими.

«Командири з обох боків, швидше за все, намагатимуться уникати планування великих наступів у такий час. Однак передбачувані політичні чи оперативні можливості можуть переважувати ці побоювання, як показало вторгнення росії наприкінці лютого 2022 року», – сказано в повідомленні.

Наразі ситуація на фронті майже не змінилася – землю покрив мороз.

«Оскільки земля замерзла, умови пересування по пересіченій місцевості (УППМ) на сході України в останні тижні, мабуть, практично не змінилися. 8 лютого 2023 року температура поверхні була близько 0 градусів Цельсія; прогнози на наступний тиждень передбачають підвищення температури ґрунту та танення снігу, що може призвести до погіршення УППМ на Донбасі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ISW написав про те, що росіяни розпочали наступ на Луганщині.

У РНБО назвали два можливі напрямки нового російського наступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: