Почалося засідання «Рамштайн-9»: союзники обіцяли Україні допомогти перейти у контрнаступ

Читать на русском
Почалося дев'яте засідання у форматі Рамштайн. За словами глави Пентагону, союзники допоможуть Україні перейти у контрнаступ навесні.
Reuters

У Брюсселі сьогодні, 14 лютого, триває дев'яте засідання Контактної групи з оборони України (формат Рамштайн). У ньому беруть участь міністри оборони близько 50-ти країн.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Відкриваючи засідання, глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що США та союзники допоможуть Україні перейти навесні у контрнаступ.

«Контактна група ясно дала зрозуміти, що ми підтримуватимемо боротьбу України за свободу в довгостроковій перспективі і допомагатимемо Україні триматися і наступати під час весняного контрнаступу», – цитує Остіна The New York Times.

Остін також додав, що союзники НАТО вже надали Україні допомогу у розмірі 50 млрд доларів. Росія робила ставку на те, що міжнародна підтримка України ослабне, але «союзники як ніколи єдині», сказав він.

«Вторгнення путіна стало довгостроковим випробуванням для всього світу», – цитує міністра ВВС.

Нагадаємо, під час дев'ятого засідання у форматі «Рамштайн» одним із головних питань стане тема передачі літаків. Також партнери обговорять постачання танків та формування запасу боєприпасів для ЗСУ.

В Офісі президента також розповіли, які рішення очікують від нового Рамштайну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: