Стефанішина не бачить перешкод для початку переговорів щодо вступу України в ЄС

Читать на русском
Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина вважає, що переговори про вступ України до ЄС розпочнуться у 2023 році. Серйозних перешкод на шляху до цього немає, наголосила вона.
РБК-Україна

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина не бачить серйозних перешкод на шляху до початку офіційних переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

Вона сказала про це в інтерв'ю Financial Times.

Стефанішина прогнозує, що переговори розпочнуться цього року, оскільки Україна «дуже швидко» проводить свої політичні реформи.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

«Я наполегливо закликаю європейських лідерів та різних офіційних осіб бути дуже обережними щодо, скажімо, негативних повідомлень», — сказала віце-прем'єрка.

На запитання, чи є ризик розчарувати українську громадськість, якщо стане ясно, що країна навряд чи вступить до ЄС до 2026 року, Стефанішина відповіла, що цей процес схожий на «з'їсти слона», який треба робити частинами, а не одразу. «Перша частина слона – початок переговорів про вступ», – сказала вона.

«Український народ на кожному кроці розумітиме, в чому складнощі, але на цьому етапі немає серйозних перешкод для початку переговорів про вступ», — вважає Стефанішина.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна розраховує на старт передвступних переговорів уже в 2023 році.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Україна хоче вступити до Євросоюзу протягом двох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: