Україна та ЄС мають розпочати передвступні переговори до кінця року – Кулеба

Читать на русском
Переговори мають розпочатися якнайшвидше після виконання Україною рекомендацій та позитивної оцінки Єврокомісії, вважають у МЗС.

Україна розраховує на відчутні результати саміту Україна-ЄС у лютому, а також старт передвступних переговорів уже 2023 році.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє прес-служба МЗС у понеділок, 23 січня.

Вступ до Євросоюзу: як Україна виконує рекомендаціїЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для членства у Європейському Союзі, – на інфографіці.

«У нас високі очікування від Саміту Україна-ЄС 3 лютого та спільного засідання уряду України та Коледжу ЄС напередодні Саміту. Ми розраховуємо на відчутні практичні результати обох подій», – сказав міністр під час онлайн-виступу у Раді міністрів закордонних справ ЄС.

Кулеба нагадав, що Україна закінчує виконання рекомендацій Єврокомісії та розраховує на позитивну доповідь Європейської комісії цієї весни.

«Ми переконані, що передвступні переговори мають розпочатися якнайшвидше після виконання Україною рекомендацій та позитивної оцінки Єврокомісії. Україна докладає максимум зусиль, і я переконаний, що ми маємо розпочати передвступні переговори до кінця 2023 року. Жодні ігри чи вузькі політичні інтереси не повинні перешкодити», – додав глава МЗС.

Нагадаємо, раніше Кулеба повідомляв, що однією із топ-тем саміту Україна-ЄС на початку лютого стануть переговори про членство України в Євросоюзі.

Як Україна виконує рекомендації Євросоюзу – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: