ЗСУ відбили атаки окупантів у чотирьох областях – зведення Генштабу

Читать на русском
Росіяни зазнають великих втрат і наступають на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. ЗСУ за добу відбили атаки у Донецькій, Луганській, Харківській та Запорізькій областях.

Сили оборони України протягом останньої доби відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Кремінна і Білогорівка на Луганщині; Виїмка, Федорівка, Васюківка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка Донецької області та Залізничне на Запоріжжі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

У Генштабі повідомили, що російська армія зазнає значних втрат, особливо у живій силі. Окупанти зосередилися на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За добу по Україні було завдано 4 ракетних ударів та здійснено 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворожих обстрілів зазнали районів 18 населених пунктів.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли 22 районів населених пунктів

На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали 16 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 25 населених пунктів, на Запорізькому напрямку – понад 10 населених пунктів, на Херсонському – 20.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Наші ракетники та артилеристи вразили 10 районів зосередження живої сили, 1 позицію протиповітряної оборони та 3 склади боєприпасів противника.

У Генштабі розповіли, що росія направила на окуповану територію Херсонської області близько 200 військовослужбовців росгвардії – для посилення контрдиверсійних заходів. Їх розселили на території бази відпочинку Чайка у Лазурному.

Наголошується також, що з січня значно зросла кількість російських військових із ознаками обмороження кінцівок. У лікарнях Горлівки таких до 30% від усіх поранених, причина – у низькому рівні забезпечення зимовим обмундируванням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у боях під Вугледаром росія фактично втратила 155 бригаду морської піхоти з Владивостока.

Аналітики також припускають, що росія може спробувати відкрити новий фронт для відволікання ЗСУ від Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: