Система «Залізний купол» не вирішить проблеми України – посол

Читать на русском
Ізраїльська система ППО Залізний купол не зможе вирішити ті проблеми, з якими сьогодні стикається Україна, впевнений посол Міхаель Бродський.
ISRAEL DEFENSE FORCES

На думку посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського, система протиповітряної оборони «Залізний купол» не підходить для України.

Про це він заявив в ефірі телемарафону.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

На питання про можливість поставки системи ППО, яка ефективно боронить Ізраїль з 2011 року, для України, Бродський відповів: «Мені здається, що питання про постачання «Залізного купола» вже знято з порядку денного. Ми всі прекрасно розуміємо, що «Залізний купол» не підходить для України. Він не зможе вирішити ті проблеми, з якими сьогодні стикається Україна».

Посол пояснив, що «Залізний купол» досить ефективно допомагає Ізраїлю захищатися від ракет малого радіуса дії, але не вирішить проблеми балістичних ракет та ракет дальнього радіуса дії.

Міхаель Бродський також повідомив, що найближчими днями очікується візит міністра закордонних справ Ізраїлю до Києва.

Нагадаємо, Україна хоче купити в Ізраїлю систему ПРО «Залізний купол».

У той же час, Ізраїль вивчає можливість передачі Україні цього комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: