Українська ППО під час останньої атаки ворога показала один із найкращих результатів – Ігнат

Читать на русском
ЗСУ не вдалося збити лише балістичні ракети, адже зараз на озброєнні України немає засобів протидіяти їм.

Українським військовим вдалося знищити майже всі ракети, які випустила росія 26 січня. Не вдалося збити лише балістичні ракети, адже зараз на озброєнні ЗСУ немає засобів протидіяти їм.

Про це під час брифінгу 27 січня повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Скільки високоточних ракет залишилося у росіян: у ГУР назвали цифруНа озброєнні російської армії залишилося близько 550 високоточних ракет, що становить трохи більше 20 відсотків довоєнних запасів.

«Було випущено 55 крилатих ракет, включаючи ракети «Кинжал», яких було застосовано дві одиниці. Ми не можемо їх виявляти своєчасно та, відповідно, збивати. Також і керовані авіаційні ракети Х-59. Це був один із найкращих результатів роботи, тому що така велика кількість ракет – Х-101, «Калібр», Х-555 – їх було знищено», – сказав він.

Також окупанти, запускаючи іранські безпілотники, й надалі намагаються виснажувати нашу ППО щодо дешевих пристроїв. Адже на них потрібно витрачати боєкомплекти, виснажувати і техніку, і людей.

«Найголовніше, коли вони бачать, що дрон летить і потім втрачає зв'язок, вони виявляють позиції ППО і таким чином здійснюють коригування при завданні наступних ударів. Тобто ведуть розвідку», – зазначив Ігнат.

Нагадаємо, у ЗСУ розповідали, які ракети запускала рф по Україні 26 січня.

За вчорашній день від ворожих ударів загинуло 11 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: