Росія заявляла про переговори, щоб уповільнити військову допомогу Україні – ISW

Читать на русском
Росіяни намагалися маніпулювати темою переговорів у грудні 2022 року, щоб затримати постачання західних танків і накопичити ресурс для нового наступу.

Рф намагалася маніпулювати темою переговорів у грудні минулого року, щоб виграти час для підготовки до великого наступу, затягнувши поставки Україні західного озброєння.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Протягом грудня 2022 року кремль розширив хибний наратив про переговори. У той же час активізувалася підготовка рф до великої наступальної операції, запланованої на початок 2023 року, зазначають аналітики зазначають.

Росіяни мали намір зіграти на тому, що Захід прагне до мирних переговорів, перешкодивши таким чином постачанням танків українській стороні. Це продовжувалось до 27 грудня – до заяви міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова про намір домагатись військового рішення в Україні.

В ISW вважають, що тоді вже було запізно, щоб танки в Україну прийшли вчасно і перешкодили наступу росіян.

«Розповідь про мирні переговори з росією, безумовно, не була єдиною чи навіть головною причиною затримки з постачанням Заходом танків Україні. Однак час її початку, посилення і припинення кремлем переконливо свідчить про те, що вона була приурочена до підтримки російського наступу, що триває зараз», – пишуть аналітики.

Нагадаємо, Сергій Лавров заявив, що про переговори із Зеленським «не може бути й мови».

Також Лавров заявив, що росія не просила про переговори з Україною, але готова вислухати.

Крім того, Лавров висловився про умови Зеленського для світу з Росії, назвавши їх «нереалістичними і неадекватними».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: