Лавров заявив, що росія «не просила» про переговори з Україною, але «готова вислухати»

Читать на русском
Лавров заявив, що росія нібито ніколи про жодні переговори з Україною не просила, але якщо у когось є до них інтерес – готові вислухати іншу сторону.

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив, що росія нібито не просила про переговори з Україною, але «готова вислухати іншу сторону».

Про це повідомляє РИА Новости.

Перемир'я або переговори можуть бути єдиним шляхом до перемоги для путіна – CNNВід перемир'я або передчасних переговорів найбільше виграла б росія, яка найбільш виснажена – вона б переозброїлася, поновила сили, а потім відновила б війну.

«І коли нас звинувачують, що ми постійно просимо про якісь переговори, щоб виграти час для, так би мовити, того, щоб зібрати додаткові сили для проведення спеціальної військової операції, ну, це і смішно, і неприємно тому, що люди брешуть, брешуть відверто. Ніколи про жодні переговори ми не просили, але завжди говорили, що, якщо хтось має інтерес до переговорного рішення, ми готові вислухати», – заявив Лавров.

На пресконференції з питань безпеки він також сказав, що між росією та Заходом не буде колишніх відносин, а обговорювати питання безпеки в Європі можна буде лише на «принципово нових засадах».

Нагадаємо, на початку листопада представник міністерства Лаврова Марія Захарова запевнила, що росія нібито готова вести переговори з Україною, але «з урахуванням реалій, які складаються на даний момент».

У МЗС України у відповідь заявили, що росіяни починають згадувати про переговори щоразу, коли їхні війська зазнають поразки на полі бою.

Раніше у кремлі визнали, що б'ють по об'єктах інфраструктури, бо «Україна не хоче виходити на переговори».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: