У столиці Албанії штурмували офіс головної опозиційної партії

Читать на русском
Протестувальники були прихильниками колишнього президента та прем'єр-міністра Салі Беріші, якого було виключено з партії минулого року.
Reuters

Поліції довелося застосувати сльозогінний газ і водомети в Тирані у суботу, 8 січня, коли протестувальники увірвалися до штаб-квартири Демократичної партії Албанії, головної опозиційної сили в країні.

Про це йдеться в публікації агентства Reuters.

Зазначається, що це відбулося на тлі боротьби за владу у партії.

Згідно з даними поліції, щонайменше один поліцейський і один протестувальник отримали поранення, десятки протестувальників було заарештовано. У другій половині дня акції протесту були розігнані.

Протестувальники були прихильниками колишнього президента та прем'єр-міністра Салі Беріші, якого було виключено з партії минулого року після того, як Вашингтон заборонив йому в'їзд до США через звинувачення у корупції.

Беріша, який заперечує свою провину, з того часу кинув виклик лідеру партії Лулзіму Баші. Минулого місяця Беріша скликав партійні збори та оголосив себе лідером.

Під час суботніх заворушень прихильники Беріші використали молотки, щоб вибити нещодавно встановлені металеві двері в офісах, і використовували драбини, намагаючись дістатися другого поверху.

У заяві поліції йдеться, що правоохоронці були змушені втрутитися після того, як «група депутатів із Демократичної партії звернулася за допомогою до поліції, оскільки життю людей загрожувала небезпека».

Нагадаємо, що Європейський союз найближчим часом розшириться ще на дві держави. Країни-члени узгодили вступ до ЄС Албанії та Північної Македонії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: