У МЗС Туреччини викликали посла Швеції через курдський протест у Стокгольмі

Читать на русском
Відповідну акцію протесту провели представники курдської організації Комітет Рожави. На ній опудало, яке символізувало турецького президента Ердогана, підвісили вниз головою.
Getty Images

Туреччина в четвер, 12 січня, викликала посла Швеції у зв'язку з демонстрацією в Стокгольмі, в ході якої опудало турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана було підвішене догори ногами.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно зі словами турецького дипломатичного джерела, посол Швеції у Туреччині Стаффан Херрстром був викликаний до міністерства закордонних справ, і йому було передано ноту Анкари.

«Було підкреслено наше очікування на те, що винні в інциденті мають бути встановлені, необхідні процеси проведені, і Швеція має виконати свої обіцянки», - зазначило виданню джерело.

Фінляндія та Швеція готові до вступу до НАТО – БлінкенФормальний вступ до НАТО Швеції та Фінляндії незабаром буде завершено. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє фінське видання Yle.

При цьому, у МЗС Швеції підтвердили, що посла викликали до міністерства закордонних справ в Анкарі, але відмовилися повідомити подробиці інциденту.

Як зазначається, відповідну акцію протесту провели представники курдської організації «Комітет Рожави». На ній опудало, яке символізувало турецького президента Ердогана, підвісили вниз головою.

«Історія показує, як часто закінчують диктатори, тому, заради всіх, Ердоган: скористайся шансом і піди у відставку, щоб не опинитися догори ногами на площі Таксім», - йдеться у повідомленні представників «Комітету Рожави» у Twitter.

Нагадаємо, що у липні Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО. Ратифікацію заявок затягують Угорщина та Туреччина.

Ердоган заявив, що принципова і рішуча позиція Анкари в питанні вступу Швеції та Фінляндії до НАТО залишиться незмінною. Обидві країни досі не виконали вимоги Туреччини стосовно екстрадиції «курдських терористів», які є умовою вступу країн до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: