Україна отримала «хороші сигнали» щодо далекобійних ракет і танків від союзників – Зеленський

Читать на русском
У п'ятницю, 10 лютого, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки, під час якого розглядали ситуацію на Бахмутському та інших напрямках фронту.

У п'ятницю, 10 лютого, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки, під час якого розглядали ситуацію на Бахмутському та інших напрямках фронту.

Про це повідомив глава держави у вечірньому зверненні.

Петиції до Зеленського: які питання найбільше турбують українців під час війниЗ початку війни 81 петиція на сайті президента набрала потрібні для розгляду голоси. Найбільше українців хвилюють теми нагородження захисників, обороноздатності та міждержавних відносин.

«Сьогодні провів чергове засідання Ставки. Це було насичене засідання. Детально розглянули ситуацію на передовій, зокрема на Донеччині – Бахмутський та інші найгарячіші напрямки. Важкі напрямки. Розглянули на Ставці ситуацію з постачанням зброї, загальну ситуацію із захистом держави», - зазначив він.

Головне зі звернення президента:

  • Уже готуємося до нового «Рамштайну» – зокрема й про це говорили. Про нові опції в обороні, які маємо відкрити для України разом із партнерами.

  • Лондон, Париж, Брюссель – усюди я говорив цими днями про те, як посилити наших воїнів. Є дуже важливі домовленості, і ми отримали хороші сигнали. Це стосується як далекобійних ракет і танків, так і наступного рівня нашої співпраці – бойової авіації. Але над цим треба нам ще попрацювати. Я був дуже радий почути й побачити, що наші хлопці в Британії швидко навчаються керувати «Челенджерами». Я був дуже радий переконатися, наскільки британці прагнуть, щоб ми перемогли. Все це надихає. Я вдячний пану прем’єр-міністру, парламенту Британії й усім британцям. І, звичайно, його Величності Королю.

  • Фундаментальна зустріч відбулась у Франції з президентом Макроном і канцлером Шольцом. Ми втрьох провели переговори – і це правильна розмова. Розкривати її деталі неправильно, але можна сказати, що ми почули один одного. Франція – Україну, Німеччина – Україну. Партнери почули нашу позицію, наші аргументи. Буде більше підтримки. І я дякую за це пану президенту й усім французам, пану канцлеру й усім німцям. Відчувається це розуміння, що захист України – це захист інтересів і наших партнерів.

  • Брюссель. Засідання Європейської ради та наш спеціальний формат переговорів після засідання. Переговорів із лідерами ЄС не лише в межах Євроради, а й у межах спеціальних зустрічей, які відбулися після саміту. Загалом я зустрівся з усіма лідерами Євросоюзу. А тепер наше спільне завдання – взяти все те, про що ми говорили та домовлялися, і трансформувати в конкретне постачання, у конкретні документи, у конкретні нові лінії співпраці.

  • Третє – Європейський парламент. Це було не просто моє звернення як президента України, це був символічний момент. Певний ціннісний підсумок шляху, який ми пройшли у відносинах із Євросоюзом. І початок нового етапу. Коли Україна у Європейському парламенті, у Європейській Раді та інших інституціях Євросоюзу вже не гість чи партнер з-поза меж ЄС. Коли Україна стає повноправною частиною Євросоюзу.

  • Цього тижня я сказав багато слів вдячності нашим союзникам і партнерам – усім, хто нам допомагає. А зараз я хочу сказати слова вдячності вам, українці. Для мене завжди честь представляти Україну, і я пишаюся нашим прекрасним і міцним народом. Ви чули й бачили, як вітають Україну. Це те, що зробили ми всі разом. Це те, як вітають вас. Я пишаюся українською сміливістю. Я пишаюся українською незламністю. Я пишаюся українською результативністю.

  • Звичайно, окремо хочу сьогодні відзначити наших льотчиків, усіх наших бійців Повітряних сил, кожного й кожну, хто захищає українське небо. Поки що, на жаль, ми не можемо збивати всі російські ракети. Але всі ті десятки ракет, які збиваємо щоразу під час масованих нальотів, – це щоразу сотні врятованих життів і це врятована інфраструктура. Те, що дає життя народу. Я дякую вам, Повітряні сили! І ми зробимо все, щоб у вас були сучасні та ефективні крила! Історичні результати для України завжди ближче, ніж може здаватися.

Раніше посол України у США озвучила очікування від зустрічі Рамштайн-9.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: