Видобуток нафти в росії може скоротитись через ембарго ЄС і обмеження цін – Reuters

Читать на русском
Видобуток нафти в росії цього року може скоротитися через ембарго Європейського Союзу та цінову стелю, введену країнами G7.
Фото zn.ua

Видобуток нафти в росії цього року може скоротитися через ембарго Європейського Союзу та цінову стелю, введену країнами G7.

Про це пише Reuters.

Варто зауважити, що попри західні санкції видобуток нафти у росії минулого року зріс на 2% до 535 млн тонн (10,7 млн барелів на добу). Це вдалося зробити завдяки стрибку продажів в Азію, особливо в Індію та Китай. Однак після багатьох нових санкцій з боку Заходу рф стикається з новими проблемами у видобутку нафти, яка є ключовим джерелом доходів бюджету країни-терориста.

Проте стало відомо, що рф у березні має намір скоротити видобуток нафти на 500 тис. барелів на добу.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Сьогодні ми повністю реалізовуємо весь обсяг виробленої нафти, проте, як і було заявлено раніше, ми не продаватимемо нафту тим, хто прямо чи опосередковано дотримується принципів «цінової стелі». У зв'язку з цим росія в березні добровільно скоротить видобуток на 500 тис. барелів на добу», – заявив віцепрем'єр росії Олександр Новак.

Нагадаємо, 4 лютого стало відомо, що країни-члени «Великої сімки» разом із Австралією схвалили рішення щодо запровадження двох стель цін на російські нафтопродукти.

Європейський Союз також погодив дві стелі цін на російські нафтопродукти – одну для нафтопродуктів «преміумкласу», таких як дизельне пальне, гас і бензин, та другу для «дисконтного класу», таких як мазут і нафту.

Також повідомляли, що 10-й пакет санкцій проти рф буде спрямований проти ворожої військової машини. Росія має заплатити ціну за пролиту кров.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: