У ЄС розповіли подробиці 10 пакету санкцій проти росії

Читать на русском
Новий пакет санкцій проти рф буде спрямований проти ворожої військової машини. Росія має заплатити ціну за пролиту кров.

Новий пакет санкцій проти рф буде спрямований проти ворожої військової машини. Росія має заплатити ціну за пролиту кров.

Про це повідомила президент Еврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час спільної пресконференції з головою Євроради Шарлем Мішелем та президентом України Володимиром Зеленським.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Росія має заплатити ціну за цю всю кров, яку пролила. Ми готуємо 10 пакет санкцій. По-перше, ми втілимо ці санкції проти політичних лідерів. А також ми дуже уважно почули ваші думки, Володимире, минулого тижня. Ми каратимемо пропагандистів путіна, тому що вони здійснюють жахливі речі і в росії, і за кордоном», - заявила президент Єврокомісії.

Також фон дер Ляйєн додала, що новий пакет санкцій матиме додаткові обмеження проти російської військової машини.

«По-друге, ми внесемо в пакет додаткові обмеження, які позбавлять росії ще 10 мільярдів доходів. І це буде позбавлення ресурсів для російської військової машини», - наголосила президент Єврокомісії.

Раніше стало відомо про те, що ЄС схвалить десятий пакет санкцій проти росії до річниці вторгнення.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу виділила Україні сьомий пакет допомоги у розмірі 500 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: