G7 та Австралія запровадять дві граничні вартості на нафтопродукти з рф: що відомо

Читать на русском
Стеля цін на нафтопродукти буде введена в дію 5 лютого 2023 року або невдовзі після цієї дати.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Країни-члени «Великої сімки» разом із Австралією схвалили рішення щодо запровадження двох стель цін на російські нафтопродукти.

Про це йдеться у спільній заяві союзників, яка оприлюднена на сайті міністерства фінансів США.

«Для нафтопродуктів ми встановили два рівні цін: один для нафтопродуктів, що торгуються за вищою, ніж сира нафта, ціною, таких як дизельне паливо, або бензин, а інший - для нафтопродуктів, які торгуються зі знижкою по відношенню до сирої нафти, таких як мазут», - зазначили G7 та Австралія.

Скільки росія щодня втрачає через стелю цін на нафту – результати дослідженняРосія щодня втрачає 172 мільйони доларів через обмеження цін на свою нафту, показали результати дослідження. Сума зросте у лютому, після того, як обмеження торкнуться нафтопродуктів.

Як пояснили союзники, максимальна вартість для нафтопродуктів, які торгуються за вищою ціною, ніж сира нафта, становитиме 100 доларів за барель, а максимальна ціна для нафтопродуктів, що торгуються зі знижкою щодо сирої нафти, становитиме 45 доларів за барель.

«Стеля цін на нафтопродукти буде введена в дію 5 лютого 2023 року або невдовзі після цієї дати. Виняток становить лише продукція, що була завантажена на судна для транспортування до 5 лютого», - вказується у заяві.

Водночас, країни-члени «Великої сімки» та Австралія підтвердили намір провести у березні огляд рівня стелі цін на російську сиру нафту та готові коригувати її за потреби.

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена виступає проти будь-яких кроків щодо зниження граничної ціни на російську нафту, незважаючи на прагнення деяких європейських країн ще більше скоротити доходи рф.

5 грудня набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Євросоюзу, а також обмеження цін на російську нафту, яку перевозять морем.

За інформацією ЗМІ, у лютому західні країни запровадять нову хвилю санкцій проти російського нафтового сектора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: