У ЗСУ створюють перші у світі ударні роти БПЛА

Читать на русском
В Україні формуються перші у світі ударні роти БПЛА. Створення ударних рот схвалив Валерій Залужний.

В Україні формуються перші у світі ударні роти БПЛА. Створення ударних рот схвалив на Ставці Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний.

Про це повідомила пресслужба Генштабу.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

Як повідомляється, спільно з Міністерством оборони, Генеральним штабом Збройних Сил України та Держспецзв'язку, у рамках проекту «Армія дронів», створено Координаційний штаб із ключовими міністерствами та службами для повноцінної реалізації проекту. Це необхідно, щоб втілити низку ключових реформ і масштабувати провадження БпЛА, щоб забезпечити ними Сили оборони України, повідомили в Генштабі.

«Вже відібрано найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання, щоб долати ворога в гарячих точках», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у рамках проекту «Армія дронів» Україна закупила 1711 безпілотників. Майже 1000 дронів уже передано українським військовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: