НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному нардепу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку за матеріалами Нацагентства запідозрили ще одного члена українського парламенту.
Сергій Нагорняк

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру ще одному народному депутату у недостовірному декларуванні. Політик не вказав нову автівку Lexus.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про нардепа від фракції «Слуга народу» Сергія Нагорняка.

«8 лютого 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру чинному народному депутату в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, недостовірних відомостей. Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України № 1074-ІХ від 04.12.2020)», – інформує САП.

У НАБУ зазначили, що оскільки місцеперебування нардепа не встановлене, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, тобто заочно. Слідство встановило, що народний обранець не задекларував автівку Lexus 2020 року випуску, який хоч і належав його батькові, але від моменту її купівлі ним користувався нардеп разом із дружиною. Вартість автівки становить майже 1,9 млн грн. Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали на підставі висновку НАЗК.

Нагадаємо, ВАКС наклав грошове стягнення на нардепку СН Маргариту Шол, яку також звинувачують у недостовірному декларуванні. Раніше САП направила до суду справу нардепа Артура Герасимова про маєток в Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: