САП скерувала до суду справу нардепа Герасимова

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту і скерувала його до суду.
Артур Герасимов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата від фракції «Європейською солідарності» Артура Герасимова за не декларування маєтку в Іспанії.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«За матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чинного народного депутата у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. 7 лютого 2023 року прокурором у кримінальному провадженні за участі детективів НАБУ вручено обвинувальний акт підозрюваному (відео)», – інформує прокуратура.

У самому повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Герасимова.

За версією обвинувачення, загальна сума незадекларованих нардепом Артуром Герасимовим відомостей становить майже 8 млн грн. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» встановили, що нардеп ЄС Герасимов не вніс у свою декларацію віллу в Іспанії, якою володіє разом із дружиною. Вілла розташована в містечку Хавеа на узбережжі Середземного моря. Площа будівлі становить 120 квадратних метрів. Крім того, ще 28 квадратних метрів там — це тераси.

Після розслідування журналістів за рапортом САП генеральний прокурор порушив кримінальне провадження за цим фактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: