НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному нардепу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку продовжують оголошувати підозри чинним членам українського парламенту, які недекларують майно.
Юрій Камельчук

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Юрію Камельчуку, який незадекларував орендовану квартиру в Києв та непогашене кредитне зобов'язання перед банком.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«27 грудня 2022 року на виконання доручення керівника САП прокурор за участі детектива НАБУ повідомив про підозру чинному народному депутату за ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ) – умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік», – інформує САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Камельчука.

За версією слідства, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019 по жовтень 2021 років. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48 864 долари. Розслідування цих фактів розпочато на підставі обґрунтованого висновку НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп від СН Камельчук не задекларував квартиру, три фірми та кредит у ПриватБанку. Пізніше агентство направило до НАБУ свій висновок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: