ВАКС обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Долженкову

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і обрав запобіжний захід у вигляді застави члену українського парламенту від проросійської фракції.
Олександр Долженков

Вищий антикорупційний суд визначив 396 960 грн застави народному депутату від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Олександру Долженкову, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«26 грудня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді 396 960 грн застави народному депутату України VIII скликання, який обґрунтовано підозрюється у незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за житло (ч. 5 ст. 191 КК України)», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Долженкова.

Також суд поклав на нього такі процесуальні обов'язки: прибувати до детективів, прокурора чи суду за першою вимогою; повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматись від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 26 лютого 2023 року.

За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу нардепа Максима Пашковського. Раніше антикорупційні органи повідомили про підозру двом членам парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: