ВАКС наклав грошове стягнення на нардепку СН Шол

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив накласти грошове стягнення на чинну членкиню парламенту, яка не прийшла на судове засідання.
Маргарита Шол

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на народну депутатку від фракції «Слуги народу» Маргариту Шол, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в недостовірному декларуванні.

Таке рішення 6 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про здійснення приводу обвинуваченої та накладення на неї грошового стягнення задовольнити частково. Накласти на обвинувачену (Маргариту Шол – ред.) грошове стягнення у розмірі 0,5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1342 грн. Роз'яснити обвинуваченій, що відповідно до ч. 1 ст. 147 КПК України особа, на яку було накладено грошове стягнення та яка не була присутня під час розгляду цього питання судом, має право подати клопотання про скасування ухвали про накладення на неї грошового стягнення. Клопотання подається суду, який виніс ухвалу про накладення грошового стягнення», – йдеться в рішенні.

Водночас суд відмовився задовольнити клопотання прокурора про здійснення приводу нардепки. Так само ВАКС відмовив прокурору у приводі обвинуваченої 3 лютого.

Нагадаємо, детективи НАБУ разом із прокурорами САП повідомили про підозру двом народним депутатам. За інформацією «Слово і діло», йшлося про нардепок Маргариту Шол та Ірину Констанкевич.

Слідством, яке розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що у декларації за 2020 рік нардепи не вказали квартири вартістю близько 2,5 млн грн та 5 млн грн відповідно, які вони орендували протягом 2020 – 2021 років для проживання у Києві. Цим вони порушили вимоги пп. 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: