Цього тижня можливі відключення електроенергії, вони стануть тривалішими – YASNO

Читать на русском
У компанії зазначили, що непогода та снігопад можуть бути причиною додаткових аварій на лініях.

Погіршення погодних умов та похолодання призведе до збільшення навантаження на енергосистему України. У зв'язку з цим можливе збильшення часу відключення електроенергії.

Про це гендиректор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з його даними, на вівторок, 7 лютого, «Укренерго» надав такі обмеження по споживанню електроенергії у Києві - 1147 МВт на день та 768 МВт вночі. А от у Дніпрі - 1707 МВт на день та 1652 МВт на ніч.

«За прогнозами тиждень буде холодним, тому навантаження на енергосистему збільшиться. Цілком імовірно, що колегам доведеться застосовувати більш тривалі відключення. Хоча генерація зросла, але та через морози зростає і споживання. Також мережеві обмеження НЕК не дають можливості системі працювати повноцінно», - написав він.

Україна потребує збільшення імпорту електрики – голова МіненергоУкраїна потребує підтримки у вигляді імпорту електроенергії через дефіцит потужностей. Про це заявив голова Міненерго Герман Галущенко.

При цьому, Коваленко зазначив, що непогода та снігопад можуть бути причиною додаткових аварій на лініях.

«Тому прошу обережно користуватися електроприладами. У разі аварій звертайтеся до ОСББ або до колег з ОСР», - написав гендиректор Yasno.

Нагадаємо, що напередодні у ДТЕК попередили про можливі аварії на електромережах.

Водночас, вранці 6 лютого в «Укренерго» повідомили, що споживання електроенергії зростає як через початок робочого тижня, так і через похолодання. Дефіцит потужності зберігається.

Раніше Шмигаль розповів про ситуацію зі світлом на Одещині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: