Споживання електроенергії зростає, аварійні обмеження діють у Києві та двох областях

Читать на русском
В Україні зростає споживання електроенергії через похолодання й початок робочого тижня. Мережеві обмеження діють у Києві та двох областях.
Укрінформ

В Україні зростає споживання електроенергії через похолодання й початок робочого тижня. Мережеві обмеження діють у Києві та двох областях.

Про це пише у Facebook «Укренерго».

«Споживання електроенергії зростає. Причиною цього є не тільки початок робочого тижня, але і суттєве похолодання. Відтак в країні зберігається дефіцит потужності, який особливо відчутний у ранкові та вечірні години», – йдеться в повідомленні.

Наразі мережеві обмеження зберігаються в Києві Київській та Одеській областях. До усіх обленерго були доведені ліміти споживання, перевищення яких призведе до запровадження аварійних відключень в регіоні.

У посиленому режимі ведуться ремонтні роботи на всіх енергооб’єктах Одеської області, які постраждали від російських атак. Відомо, що об’єкти критичної інфраструктури мають поступово перейти на альтернативні джерела живлення, що дозволить вивільнити певний обсяг потужності та спрямувати його для побутових споживачів.

Нагадаємо, у суботу ввечері в Одесі вдалось під'єднати критичну інфраструктуру міста до енергопостачання, після двох масштабних аварій на підстанціях НЕК «Укренерго», які сталися напередодні.

Зауважимо, що в Одесі та Одеському районі ситуація зі світлом може покращитися із п'ятниці, 10 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: