Критичну інфраструктуру в Одесі під'єднали до електропостачання – «Укренерго»

Читать на русском
Зараз заживлена критична інфраструктура міста, зокрема системи водопостачання, водовідведення, теплозабезпечення.

У суботу ввечері в Одесі вдалось під'єднати критичну інфраструктуру міста до енергопостачання, після двох масштабних аварій на підстанціях НЕК «Укренерго», які сталися напередодні.

Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький на брифінгу в медіацентр Одеси.

«Зараз заживлена критична інфраструктура міста, зокрема системи водопостачання, водовідведення, теплозабезпечення», – зазначив Володимир Кудрицький.

Він також додав, що разом з операторами «ДТЕК Одеські електромережі», Міненерго, іншими службами відпрацьовується можливість підключення критичної інфраструктури до автономних джерел. Це дозволить звільнити потужність, яку зможуть передати споживачам в місті й області.

Згыдно з його словами починаючи з 10 жовтня і особливо в останні два місяці усі три підстанції, які живлять Одесу та область зазнали ушкоджень. По декілька атак відбулося на кожну з цих підстанцій. Внаслідок цього сильно знизилась надійність живлення регіону.

Наразі «Укренерго» фокусується на відновленні однієї з підстанцій Одещини.

Нагадаємо, що у суботу, 4 лютого, в Одесі сталася друга за добу аварія на енергооб'єкті, місто знеструмлене.

Перед цим, увечері 3 лютого, внаслідок масштабної аварії на підстанції залишилися без світла три райони Одеси та частина Одеського району.

Згодом стало відомо, що протягом доби до Одеси привезуть всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго, а також газотурбінну електростанцію від США, аби заживити критичну інфраструктуру та житловий комплекс

Енергетична ситуація в Одеській області була найбільш складною у всій Україні після ракетного обстрілу рф 26 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: