В «Укренерго» дали прогноз щодо ситуації зі світлом в Одесі

Читать на русском
В Одесі та Одеському районі ситуація зі світлом може покращитися із п'ятниці, 10 лютого. Наразі фахівці зосередилися на ремонті одного з головних енергетичних об'єктів регіону.

В Одесі та Одеському районі ситуація зі світлом може покращитися із п'ятниці, 10 лютого. Наразі фахівці зосередилися на ремонті одного з головних енергетичних об'єктів регіону.

Про це повідомив під час брифінгу голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Україна потребує збільшення імпорту електрики – голова МіненергоУкраїна потребує підтримки у вигляді імпорту електроенергії через дефіцит потужностей. Про це заявив голова Міненерго Герман Галущенко.

«Укренерго» у посиленому режимі веде відновлення всіх енергооб'єктів, які постраждали на Одещині внаслідок атак. Ми сфокусувалися на одному з них, який дозволить у найкоротші терміни відновити більш-менш нормальне електропостачання міста та Одеського району. За нашими прогнозами, до кінця наступного робочого тижня ми маємо закінчити ці роботи», - сказав він.

Кудрицький наголосив, що після завершення ремонту на одному з об'єктів ситуація зі світлом має покращитись. За його словами, світла в Одесі та Одеському районі вже з п'ятниці має бути більше. Це, у свою чергу, дозволить покращити графіки відключень.

«Це дасть покращення з погляду графіків відключення електроенергії для споживачів Одеси та Одеського району», - сказав він.

Водночас, голова «Укренерго» додав, що фахівці намагатимуться швидше відновити енергетику, але ситуація також залежить від подальших атак ворога.

Нагадаємо, що в Україні вранці у суботу 4 лютого зросло виробництво електроенергії, а споживання зменшилось.

У неділю, 5 лютого, протягом доби у Сумській та Запорізькій областях не вимикатимуть електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: