Київ отримав від Італії обладнання для пунктів обігріву – Кличко

Читать на русском
Столиця одержала чергову партію гуманітарної допомоги від італійських партнерів. Про це йдеться у повідомленні мера Києва Віталія Кличка у телеграмі.

Столиця одержала чергову партію гуманітарної допомоги від італійських партнерів.

Про це йдеться в повідомленні мера Києва Віталія Кличка у телеграмі.

«Ми вже пережили два складні місяці зими. Залишився ще лютий та частина березня. Але, переконаний, і з тим, що зробило й робить місто, і за допомогою наших друзів та партнерів ми вистоїмо та все подолаємо. Ось і сьогодні, завдяки іноземним партнерам, ми отримали 10 тентів, 10 буржуйок та один генератор. Все це місто передасть для забезпечення столичних пунктів обігріву», – повідомив Кличко.

Скільки генераторів завезли до України у 2022 роціСкільки генераторів завезли до України цього року до початку дії нульового розмитнення та після – на інфографіці.

Він також подякував італійським партнерам, які допомагають Україні, зокрема зброєю.

«Дякуємо тим нашим партнерам, які надають гуманітарну та фінансову допомогу, політичну підтримку. А також, дуже важливо, - допомога озброєнням. Тому що зброя на сьогодні є ключовою потребою для закінчення цієї безглуздої війни, яку розпочала росія проти України. Об'єднання цивілізованого світу навколо України – запорука повернення миру в Україну та Європу», - наголосив Кличко.

У свою чергу консул Італійської республіки в Україні Серджо Федеріко Ніколачі наголосив, що Італія зібрала вже 164 млн євро для підтримки українського народу.

«Італія була і залишається разом із Україною у цей драматичний та трагічний момент історії. Немає слів, аби описати страждання українського народу та українських дітей через напад росії. Ми сподіваємося, що сьогоднішній подарунок забезпечить комфорт та зігріє тих, хто не має теплого місця для ночівлі. І це знак солідарності та дружби, яка об'єднує наші два народи. Сподіваємося, що мир скоро повернеться на вашу землю», - наголосив Серджо Федеріко Ніколачі.

Раніше в Італії назвали строки постачання Україні ППО SAMPT/T.

Нагадаємо також, влада Норвегії розкрила деталі масштабного пакету допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: