В Італії пояснили затримку з поставками системи ППО для України

Читать на русском
Італія готова поставити Україні систему ППО, але затримує відправлення через технічні проблеми.
REUTERS

Італія готова поставити Україні систему протиповітряної оборони, але затримує відправлення через технічні проблеми.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, пише Reuters.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Глава МЗС країни заявив це після того, як італійська газета La Repubblica повідомила, що рішення про постачання нової зброї в Україну було відкладено до наступного місяця через політичну напруженість, міркування щодо вартості та нестачі обладнання. Зокрема, Італія працює разом із Францією над вирішенням питань, що передують розгортанню SAMP/T.

«Немає гальма... але потрібен час, тому що є технічні проблеми, щоб інструменти працювали, і військове командування працює над цим», – пояснив Антоніо Таяні.

Нагадаємо, в МЗС України повідомляли, що Київ веде переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale, оскільки засоби ППО та ПРО – першочергова потреба.

Міністр Дмитро Кулеба запевнив, що Україна отримає від союзників усю необхідну військову допомогу цього року, яку не отримала у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: