Кабмін повторно розгляне питання про позбавлення Бойка звання «Герой України»

Читать на русском
Кабінет міністрів доручив міжвідомчій робочій групі повторно розглянути питання позбавлення народного депутата Юрія Бойка звання «Герой України».
Юрій Бойко

Кабінет міністрів доручив міжвідомчій робочій групі повторно розглянути питання позбавлення народного депутата Юрія Бойка звання «Герой України».

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зеленський відповів на петицію щодо позбавлення мандату всіх нардепів від ОПЗЖГлава держави Володимир Зеленський доручив спікеру парламенту Руслану Стефанчуку розглянути пропозицію про позбавлення мандату всіх народних депутатів від забороненої партії ОПЗЖ.

Глава уряду повідомив, що після того, як петиція про позбавлення Бойка почесного звання набрала 25 тисяч голосів, цими питаннями зайнялася робоча група.

Проаналізувавши всю зібрану інформацію, фахівці дійшли висновку, що через колізію чинного законодавства деяких політиків поки що не можна позбавити нагород.

У зв'язку з цим уряд розробив проект закону, який передбачає, що запровадження санкцій РНБО дає підстави для позбавлення громадянина державних нагород. Шмигаль дав зрозуміти, що Бойко може стати першим, проти кого застосують цю норму.

«Уряд дав робочій групі доручення винести всі пропозиції на розгляд РНБО одночасно із набранням чинності вже згаданим законопроектом», - резюмував прем'єр.

Петицію про позбавлення Бойка звання Герой України було зареєстровано на сайті президента України у вересні. Наприкінці року вона набрала 25 тисяч голосів, після чого на неї відповів Володимир Зеленський.

Нагадаємо, із інфографіки "Слово і справа" можна дізнатися, які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: