«Газпром» займається створенням власної ПВК – розвідка

Читать на русском
Енергетичний монополіст «Газпром» створює власну приватну військову компанію. Відповідне розпорядження вже підписано главою уряду посії Мішустіним.
Фото: РБК

Підконтрольний кремлю енергетичний монополіст «Газпром» планує створити свою приватну військову компанію.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

У розпорядженні розвідки є документ про надання «Газпрому» права на заснування «приватної охоронної організації», підписаний прем'єр-міністром росії Михайлом Мішустіним.

У цьому документі уряд країни-окупанта посилається на закон «про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу», де зазначено, що підприємствам галузі «може бути надано право на заснування приватної охоронної організації».

Українські розвідники припустили, що створення корпорацією своєї ПВК може свідчити про конкуренцію між групами впливу всередині росії.

«У росії триває «гонка озброєнь» серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина», – йдеться у заяві ГУР.

Нагадаємо, 6 лютого Верховна Рада визнала приватну військову компанію «Вагнер», бойовики якої воюють в Україні, міжнародною злочинною організацією.

Раніше повідомлялося, що масштаби вербування засуджених у «групі Вагнера» помітно зменшились. Британська розвідка пов'язує це з конфліктом між ПДВ та міноборони росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: