Ворогу потрібні хоч якісь здобутки до річниці вторгнення – Зеленський

Читать на русском
Ситуація стає більш жорсткою, зазначив Зеленський. Він подякував усім готовим до цього воїнам, які демонструють потрібну Україні стійкість.

Рф намагається здобути зараз хоча б щось, щоб на річницю вторгнення продемонструвати якісь шанси на свою перемогу.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні за підсумками 1 лютого.

«Фіксується певне збільшення наступальних дій окупантів на фронті – на сході нашої країни. Ситуація стає ще жорсткішою», – зазначив Зеленський.

Він наголосив на тому, що в умовах можливої ескалації українцям слід бути особливо обʼєднаними та зосередженими на державних інтересах.

Основне зі звернення президента:

  • Сьогодні у нашої держави плідний день – плідний у протистоянні тим, хто навіть зараз намагався послаблювати Україну. Нікому ми послаблювати нашу державу не дамо. Я дякую всім правоохоронцям, які сьогодні продемонстрували силу права і держави. Дякую уряду України – за оперативне кадрове реагування.

  • Сьогодні було звільнено керівників митниці. Мені доповіли, що по частині з цих звільнених розпочато дисциплінарні провадження. На жаль, у деяких сферах тільки так можна гарантувати законність – змінюючи керівників разом із впровадженням інституційних змін. Змінюючи настільки, наскільки необхідно, щоб врешті люди не бруднилися на посадах.

  • Сьогодні ж Службою безпеки України, ДБР, Бюро економічної безпеки та прокуратурою в межах відкритих кримінальних проваджень проведено десятки обшуків та інших дій у різних регіонах.

  • Особливо важлива чистота процесів у структурах Міністерства оборони і загалом Сил оборони. Будь-яке внутрішнє постачання, будь-які закупівлі – все має бути абсолютно таким же чистим і чесним, як зовнішнє постачання для нашої оборони. Хто цьому заважатиме, той не залишиться у відповідних структурах.

Нагадаємо, рф готується до «максимальної ескалації»: названі можливі терміни та напрямки нового наступу.

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що окупант у спробах реваншу має втратити останню надію на агресію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: