Представник Зеленського розповів, скільки танків необхідно Україні для визволення всіх територій

Читать на русском
Наразі тих танків, що нам обіцяють партнери, а це нині максимум 143 одиниці техніки, буде замало для повноцінного визволення територій.
Фото: Mil.gov.ua via Wikimedia

Член комітету ВР з нацбезпеки та представник президента України в парламенті Федір Веніславський розповів скільки танків треба, щоб визволити всі українські території.

Про це йдеться у його інтерв'ю виданню Bild.

Згідно зі словами Веніславського, наразі тих танків, що нам обіцяють партнери, а це нині максимум 143 одиниці техніки, буде замало для повноцінного визволення територій, що знаходяться під окупацією росії.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

«Щоб повністю звільнити нашу територію, нам потрібно від 500 до 700 танків», - наголосив Веніславський.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба розповідав, що зараз танкова коаліція налічує 12 країн-учасниць. У першій хвилі допомоги від західних союзників Україна отримає 120–140 сучасних танків.

3 лютого Німеччина підтвердила передачу танків старого покоління Leopard 1 для України.

Раніше ФРН офіційно оголосила про поставки танків Leopard 2 для ЗСУ і дозволила їхній реекспорт для інших країн.

Напередодні стало відомо, що Британія вже найближчими тижнями передасть Україні ескадрон основних бойових танків Challenger 2 - це 14 одиниць. Також буде передано 30 самохідних артилерійських установок AS90 стандартного для НАТО калібру 155 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: