Стратегічно росія вже програла, але ще має ресурс для спроб наступальних дій – Зеленський

Читать на русском
Нам в Україні потрібно говорити в один голос зі світом щодо постачання для оборони та посилювати тиск на Росію – про це заявив Президент Володимир Зеленський.

Росіяни шукають варіанти, щоб спробувати змінити перебіг війни та намагаються поставити на службу агресії потенціал усіх територій, які вони поки що контролюють.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 344-го дня війни.

«Ми не залишимо без нашої відповіді жодну агресивну дію окупанта. Ворог у специфічній стадії, коли стратегічно програш Росії вже зрозумілий. Але тактично у них іще є ресурс для спроб наступальних дій», – заявив він.

Президент підкреслив, що українцям слід продовжувати те саме, що вже робиться: «посилювати нашу стійкість, бути абсолютно єдиними в прагненні забезпечити нашу армію та всіх захисників необхідною зброєю та обладнанням – нам в Україні потрібно говорити одним голосом зі світом щодо постачання для оборони».

Також він наголосив на необхідності щомісячно відчутно посилювати глобальний тиск на росію.

«Ворог має вийти із цієї своєї стадії значно більш послабленим, ніж вони передбачають для себе в найгірших сценаріях», – сказав Володимир Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Провів сьогодні засідання Ставки, вперше – у подвійному форматі. Спочатку – традиційний повний склад Ставки. Розглянули ситуацію на фронті, намагання Росії посилити тиск на Донбасі. Забезпечення армії. Підготовка кадрів та інші питання постійної уваги Ставки. А потім, у другій половині дня – додаткова зустріч членів Ставки у вузькому форматі. Для особливо вагомої розмови.
  • Продовжуємо й нашу боротьбу з внутрішнім ворогом. Дякую Службі безпеки України, ДБР, Офісу Генерального прокурора й усім тим, хто ще залучений до очищення нашої держави. Нові кроки будуть.
  • Сьогодні в межах переговорів із Президенткою Єврокомісії та членами Колегії Єврокомісії ми досягли дуже важливих взаєморозумінь. Про те, що тільки разом сильна Україна і сильний Євросоюз здатні захищати життя, яке ми цінуємо. Про те, що Україні потрібна незмінна та повна підтримка в захисті від Росії. І про те, що ми маємо нашою подальшою інтеграцією давати енергію й мотивацію нашому народу боротися попри будь-які перешкоди й загрози.
  • Завтра – другий євроінтеграційний день цього тижня. Відбудеться саміт Україна – ЄС. Готуємося.
  • Сьогодні взяв участь у Національному молитовному сніданку у Вашингтоні. Це щорічна подія, яка об’єднує найбільш потужних представників американської держави й суспільства. Був Президент Байден, були сенатори й члени Палати представників, лідери релігійних громад та різних політичних спільнот. Закликав їх робити все, що можемо, і так, як мусимо, у протистоянні російському злу, щоб силою своїх дій доповнити силу наших молитов.

Раніше президент України заявляв, шо рф намагається здобути зараз хоча б щось, щоб на річницю вторгнення продемонструвати якісь шанси на свою перемогу.

Також він казав, що окупант у спробах реваншу має втратити останню надію на агресію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: