США вперше дозволили передати конфісковані кошти олігарха рф на користь України

Читать на русском
Генеральний прокурор США Меррік Гарленд оголосив про першу передачу конфіскованих активів через санкцій проти російського олігарха.
J. Scott Applewhite/AP

У п'тяницю, 3 лютого, генеральний прокурор США вперше дозволив передати конфісковані кошти російського олігарха на користь України.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, під час зустрічі з генеральним прокурором України Андрієм Костіним генеральний прокурор США Меррік Гарленд оголосив про першу передачу конфіскованих активів через санкцій проти російського олігарха.

«Сьогодні я оголошую, що дозволив першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні... Ці конфісковані активи з'явились після того, як я оголосив у квітні минулого року про висунення обвинувачення зазначеному російському олігарху Костянтину Малофєєву за звинуваченнями в ухиленні від санкцій», - сказав Гарленд.

Конгрес США ухвалив важливу поправку щодо конфіскації активів рфУ США затвердили поправку до закону про фінансування американського уряду про конфіскацію активів російських олігархів та їхнє передання на користь України.

Він пояснив, що згідно його сьогоднішнього дозволу, надалі вилучені кошти будуть передані Держдепу на підтримку народу України.

«Сьогодні ми спостерігаємо дозвіл на передачу конфіскованих активів у розмірі 5,4 мільйона доларів США Державному департаменту з метою відновлення зруйнованої війною України», - додав Костін.

Нагадаємо, що США продовжують тиснути на Швейцарію в питанні заморожених активів рф.

Раніше стало відомо, що 17 млрд гривень, конфіскованих у банків рф, спрямують на відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: