США продовжують тиснути на Швейцарію в питанні заморожених активів рф

Читать на русском
Швейцарія вже заблокувала російські фінансові активи на суму близько 7,5 млрд франків (приблизно €7,3 млрд), а також 15 об’єктів власності.
Ілюстративне фото

США хочуть використати заморожені у Швейцарії російські активи для відбудови України, однак наразі конфіскація приватних коштів є складним процесом з юридичного погляду.

Про це повідомляє швейцарске видання Neue Zürcher Zeitung.

Як зазначається, Швейцарія вже заблокувала російські фінансові активи на суму близько 7,5 млрд франків (приблизно €7,3 млрд), а також 15 об’єктів власності.

При цьому, європейська країна, яка відома своїм нейтралітетом, створила робочу групу, котра вивчає, яким саме чином можна використати заблоковані кошти.

Конгрес США ухвалив важливу поправку щодо конфіскації активів рфУ США затвердили поправку до закону про фінансування американського уряду про конфіскацію активів російських олігархів та їхнє передання на користь України.

Видання повідомляє, що за інформацією кількох джерел у різних відомствах, тиск з боку США та деяких інших держав на Швейцарію в цьому контексті зростатиме.

Водночас, Україна оцінює вартість відбудови після російської агресії щонайменше в $750 млрд. І з кожною новою атакою рф ця ціна продовжує зростати, констатує швейцарське видання.

Повідомляється, що найбільшим джерелом фінансування могли б стати резерви російського центробанку в розмірі близько 300 мільярдів доларів, заблоковані в Євросоюзі та країнах G7. Окрім того, у ЄС заморозили близько 19 млрд євро, що належать російським олігархам.

Напередодні Конгрес США ухвалив важливу поправку щодо конфіскації активів рф.

Нагадаємо, що у вівторок, 3 січня, Кабмін виділив 17 млрд гривень, конфіскованих у російських банків, на відновлення зруйнованого бойовими діями житла українців.

Єврокомісія хоче спростити конфіскацію російських активів, власники яких потрапили під санкції.

Раніше у США назвали основні проблеми поновлення енергосистеми України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: