ВАКС частково конфіскував активи російського олігарха Шелкова

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив позов Мін'юсту про застосування санкції до російського мільярдера, який володіє Демурінським ГЗК.
Михайло Шелков

Вищий антикорупційний суд частково конфіскував активи російського олігарха Михайла Шелкова, до якого було застосовано санкції Україною.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«ВАКС ухвалив рішення, з окремою думкою. Там великий перелік того, що конфісковано, але щодо частини майна, яке було в описі (наприклад, Демурінського гірничо-збагачувального комбінату – ред.), справді не застосовуватиметься закон про санкції», – зазначила вона.

Вказане рішення може бути оскаржене до Апеляційної палати ВАКС.

Як стверджують у громадській організації «Автомайдан», суд конфіскував квартиру на 175 квадратних метри, паркомісце, склад на 2411 кв. м, комплекс будівель та квартиру на 68 кв. м, трактор «Білорусь», причіп, автомобіль Lexus, 4 автомобілі Mitsubishi Pajero Sport, грошові кошти на банківських рахунках та 100% частки у статутному капіталі «ВСМПО Титан Україна». Активісти додали, що санкції не застосували також до компаній «Тай-мінералз» та «Інвестагро».

Нагадаємо, Міністерство юстиції попросила конфіскувати майно російського олігарха Олега Дерипаски. Раніше Апеляційна палата ВАКС доконфіскувала майно президента-втікача Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: