Апеляція ВАКС конфіскувала ключовий актив російського олігарха

Читать на русском
Апеляційна інстанція вирішила доконфіскувати українське майно російського мільярдера, зокрема, гірничо-збагачувальний комбінат.
Михайло Шелков

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду конфіскувала Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат російського олігарха Михайла Шелкова в межах застосованих до нього санкцій.

Таке рішення 3 лютого ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу задовольнити. Рішення Вищого антикорупційного суду від 23.01.23 в частині відмови в задоволенні позову про стягнення в дохід держави скасувати. В цій частині ухвалити нове рішення про задоволення позову. Стягнути в дохід держави активи: 100% у ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», 100% частки в ТОВ «Тай-мінералз», 100% частки в ТОВ «Інвестагро», понад 14 млн грн на банківському рахунку, дві будівлі, комплекс будівель, будинок площею 107,3 кв. м, два трактори, два навантажувача фронтальних, автонавантажувач голковий, екскаватор, два автомобілі Краз, автомобіль Зіл і ПАЗ», – оголосив суддя.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд частково конфіскував майно російського олігарха Михайла Шелкова. Йшлося про квартиру на 175 квадратних метри, паркомісце, склад на 2411 кв. м, комплекс будівель та квартиру на 68 кв. м, трактор «Білорусь», причіп, автомобіль Lexus, 4 автомобілі Mitsubishi Pajero Sport, грошові кошти на банківських рахунках та 100% частки у статутному капіталі «ВСМПО Титан Україна». Водночас суд не конфіскував Демурінський ГЗК та частки в компаніях «Тай-мінералз», «Інвестагро».

Нагадаємо, Міністерство юстиції попросила конфіскувати майно російського олігарха Олега Дерипаски.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: