У Пентагоні повідомили подробиці нового пакету допомоги Україні

Читать на русском
Пакет включає президентські повноваження на передачу допомоги у сфері безпеки на суму $425 мільйонів, а також $1,75 мільярда в рамках USAI.
defence-ua.com

Пентагон оприлюднив докладний перелік озброєння, техніки й обладнання, яке буде передане Україні в межах нового пакету оборонної допомоги Україні, оголошеного в пʼятницю, 3 лютого.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони США.

«Пакет включає президентські повноваження на передачу допомоги у сфері безпеки на суму $425 мільйонів, а також $1,75 мільярда в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перша частина відповідного пакету передбачає надання Україні додаткових ракет для систем HIMARS, 155-мм снаряди; міни калібру 120 мм; 190 крупнокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами й набоями проти БПЛА.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Крім того, в Україну будуть відправлені 181 броньована машина MRAP; 250 систем Javelin; 2 тисячі протитанкових ракет; протипіхотні боєприпаси Claymore; підривні боєприпаси; інше спорядження.

Водночас, частина пакету, що фінансується USAI, передбачає надання Україні двох установок ППО HAWK; зенітних гармат і боєприпасів; обладнання для інтеграції західних пускових установок із системами ППО України. США також відправлять інше обладнання для підтримки українського ППО; генератори; чотири РЛС повітряного спостереження; 20 контрмінометних радарів; безпілотні авіасистеми Puma; високоточні ракети. До пакету також увійде обладнання безпечного зв'язку; медичне приладдя. Крім того, частина коштів буде витрачена на проведення навчань для українських військових, а також обслуговування й підтримки техніки.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що США офіційно надають черговий великий пакет військової допомоги для України.

За інформацією ЗМІ, постачання США далекобійних ракет GLSDB триватиме близько дев'яти місяців.

Раніше повідомлялося, що Пентагон розглядає пропозицію Boeing щодо постачання Україні високоточних боєприпасів GLSDB, щоб ЗСУ могли завдати удару «далеко в тил росії».

Яку військову допомогу союзники пообіцяли Україні до «Рамштайну», можна дізнатись із інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: