ЄС надасть додаткову допомогу на розмінування територій України

Читать на русском
Євросоюз надасть додаткові 25 млн. євро допомоги для розмінування деокупованих територій. Про це повідомляє пресслужба Європейської служби зовнішніх справ.

Євросоюз надасть додаткові 25 млн. євро допомоги для розмінування деокупованих територій.

Про це повідомляє пресслужба Європейської служби зовнішніх справ.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

«На територіях, звільнених Збройними силами України, виявлено велику кількість мін та інших вибухонебезпечних предметів. Ми виділимо до 25 мільйонів євро на підтримку зусиль щодо розмінування у цих небезпечних районах. Захист цивільних осіб та їх засобів для існування є нашим пріоритетом», - повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час саміту Україна-ЄС.

Зазначається, що замінована територія загрожує поверненню цивільних та відродженню економічної активності України, особливо у транспортному та сільськогосподарському секторах.

«Додаткове фінансування, оголошене сьогодні, включатиме необхідне обладнання для українських державних операторів протимінної діяльності та підтримку здатності української влади ефективно управляти національним сектором протимінної діяльності», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, Україна підписала угоду з ЄС щодо участі у програмі «Єдиний ринок».

Зазначимо також, що ЄС планує навчити ще 15 тисяч українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: