У Каховському водосховищі, яке охолоджує ЗАЕС, спостерігається зниження рівня води – МАГАТЕ

Читать на русском
У Каховському водосховищі, яке охолоджує Запорізьку АЕС, спостерігається зниження рівня води, це може спричинити занепокоєння.

У Каховському водосховищі, яке охолоджує Запорізьку АЕС, спостерігається зниження рівня води, це може спричинити занепокоєння.

Про це йдеться у заяві гендиректора Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаеля Гроссі.

На території АЕС зброя ніколи не зберігалася: в ОПУ спростували заяви російської розвідкиУкраїна ніколи не зберігала зброю чи боєприпаси на території атомних станцій. А рф навпаки стягнула військових і техніку на ЗАЕС.

«Попри те, що зниження рівня води не є безпосередньою загрозою для ядерної безпеки, воно може стати джерелом занепокоєння, якщо дозволити йому продовжуватися», - заявив Гроссі.

За його словами, зниження рівня води у водосховищі є ще показником безлічі потенційних ризиків для ЗАЕС на тлі війни і наголошує, що ніколи не можна заспокоюватись у питанні безпеки та захисту станції.

Нагадаємо, за інформацією ЦНС, росіяни не можуть ні запустити, ні експлуатувати енергоблоки Запорізької АЕС через відмову частини українського персоналу співпрацювати з окупантами.

Також в Енергоатомі розповіли скільки часу піде на розмінування Запорізької АЕС після її деокупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: