США вперше нададуть Україні ракети більшого радіусу дії – Reuters

Читать на русском
США готують новий пакет військової допомоги для України, куди можуть увійти ракети дальністю до 150 км.
Високоточний снаряд GLSDBФото ілюстративне

У новий пакет військової допомоги Україні від Сполучених Штатів вперше можуть включити ракети більшої дальності – до 150 кілометрів.

Про це з посиланням на двох американських чиновників, поінформованих по цьому питанню, пише Reuters.

У новий пакет військової допомоги сумою 2,2 млрд доларів планують включити далекобійні ракети Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB). Ці ракети можуть запускатися з установок HIMARS і мають дальність ураження 150 км.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

Завдання ракети – розігнати бомбу, яка далі рухається до цілі за допомогою інерціальної системи наведення та вбудованого GPS. За даними виробників, точність снаряду GLSDB становить близько одного метра.

Велика дальність дії плануючої бомби GLSDB дозволить Україні вразити важливі військові цілі, які раніше були поза досяжністю, зазначається у повідомленні.

Зазначимо, що на ці ракети Україна чекала в останньому пакеті військової допомоги, але тоді їх так і не оголосили.

За словами джерел, про надання нового пакету оборонної підтримки можуть оголосити вже цього тижня. Очікується, що він також буде містити допоміжне обладнання для систем протиповітряної оборони Patriot, високоточні боєприпаси і переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Один із чиновників сказав агентству, що частина пакету на суму 1,7 млрд доларів надійде з фонду, відомого як Ініціатива сприяння безпеці України (USAI). Він дозволяє адміністрації президента США отримувати зброю та боєприпаси «з конвейєра» промисловості, а не зі складів армії.

Також допомога на суму понад 400 млн доларів надійде із запасів армії США.

У той же час, пише Reuters, США відхилили запити Києва на ракети ATACMS радіусом дії до 297 км.

Білий дім від коментарів відмовився.

Нагадаємо, у Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги для України.

Раніше Зеленський пояснив, чому Україна терміново потребує отримання далекобійних ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: