Новий пакет допомоги від США з далекобійними ракетами можуть оголосити у п’ятницю — WSJ

Читать на русском
Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, до якого вперше увійдуть високоточні далекобійні снаряди GLSDB, 3 лютого.
mil.in.ua

Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 2 млрд доларів вже наприкінці цього тижня. Вперше до нього увійдуть високоточні самонаводні ракети GLSDB, що мають дальність 150 км. Це більше, ніж будь-які інші ракети, які раніше постачали Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Високоточні самонаводні ракети (Ground Launched Small Diameter Bomb, GLSDB) мають дальність 150 км – це дозволить ЗСУ вражати цінні військові цілі в російському тилу, які раніше були недосяжними.

Ці ракети можуть запускатися з установок, які вже є в України – наприклад, HIMARS.

Офіційний анонс пакета допомоги від США має відбутися 3 лютого, пише видання.

Зазначається, що GLSDB надійде в Україну в рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI). Озброєння, що постачається таким чином, зазвичай доставляється в Україну довше, ніж зброя та обладнання, що знаходиться на складах США. Водночас компанія Boeing, яка є одним із виробників GLSDB, раніше підтверджувала, що має запаси цього озброєння.

Напередодні стало відомо, що США вперше нададуть Україні ракети більшого радіусу дії.

Раніше повідомлялося, що Пентагон розглядає пропозицію Boeing про постачання Україні високоточних боєприпасів GLSDB, щоб ЗСУ могли завдати удару «далеко в тил росії».

Також ЗМІ повідомляли, що низка західних компаній почали розширювати свої потужності та збільшувати виробництво зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: