Зеленський пояснив, чому Україна терміново потребує отримання далекобійних ракет

Читать на русском
Далекобійні ракети в руках України дозволять ліквідувати російські можливості ставити ракетні установки за лінією фронту і розстрілювати українські міста
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна терміново потребує далекобійних ракет, в тому числі американських ATACMS, які дозволять раз і назавжди припинити російський ракетний терор проти українських міст.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 28 січня.

Зеленський нагадав, що вранці 28 січня російські терористи вдарили по місту Костянтинівка Донецької області; ракети з комплексів С-300 потрапили по житлових кварталах, що призвело до загибелі трьох осіб, 14 були поранені.

«І такі обстріли, на жаль, є повсякденністю наших територій, до яких російська армія дістає ось такими ракетами. Донбас, Харківщина, південь держави. Припинити цей російський терор було б можливо, якби ми могли забезпечити відповідні ракетні сили для наших військових. Щоб у терористів не було відчуття безкарності» - сказав він.

Зеленський підкреслив, що далекобійні ракети в руках України дозволять ліквідувати російські можливості ставити ракетні установки за лінією фронту і розстрілювати українські міста.

«Ми зробимо все, щоб партнери відкрили це життєво необхідне постачання – постачання, зокрема, ATACMS та іншої подібної зброї. Тому що це потрібно для захисту життя. Захисту таких міст, як Костянтинівка або, наприклад, Харків» - додав президент.

Щоб у терористів не було відчуття безкарності,Україні потрібні далекобійні ракетиОфіс Президента України

Російські окупанти вранці 28 січня завдали ракетного удару по Костянтинівці Донецької області. Терористи стріляли по житловому кварталу, пошкодили чотири багатоповерхівки, готель, гаражі та цивільні автомобілі.

До вечора число поранених мирних жителів через обстріл Костянтинівки в Донецькій області зросла до 14 осіб, загиблих троє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: