Україна веде переговори щодо отримання танків, авіації та далекобійних ракет – Резніков

Читать на русском
Українська держава хоче отримати від своїх партнерів західні зразки бойових броньованих машин, літаків, а також ракет великої дальності.

Україна проводить дискусії з партнерами щодо отримання західних зразків танків, літаків та гелікоптерів, а також ракет великої дальності.

Про це в колонці для УП пише міністр оборони Олексій Резніков.

«Сьогодні триває дискусія щодо отримання від партнерів танків, авіації, далекобійних ракет тощо. Особливість теперішнього етапу в тому, що ці кроки значно поглиблюють інтеграцію. Адже розбудова сучасної авіації та систем протиповітряної/протиракетної оборон – це стратегічне завдання на роки. Його можна вирішити тільки шляхом інтеграції до європейського безпекового простору», – підкреслює міністр.

За його словами, фактично йдеться про зняття останніх бар'єрів для того, щоб українська армія припинила сприйматися як щось окреме від сил оборони Європи. Як стверджує Резніков, крім обговорення нагальних потреб української армії також ведеться діалог про довгострокові програми співпраці, які включають питання виробництва озброєння та військової техніки, ремонту, системного навчання військових тощо.

Нагадаємо, Резніков заявив, що він сподівається на добрі новини з фронту до кінця 2022 року. Раніше міністр назвав основну перевагу ЗСУ перед російськими окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: