Президент Австрії прибув до Києва: у планах зустріч із Зеленським

Читать на русском
Президент Австрії Ван дер Беллен у середу, 1 лютого, у Києві. Він планує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та оголосити про пакет допомоги.
twitter.com/vanderbellen

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен у середу, 1 лютого, прибув до Києва з офіційним візитом. Він планує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та оголосити про новий пакет допомоги.

Про це Ван дер Беллен повідомив у Twitter.

Європа докладе всіх зусиль, щоб припинити війну в Україні – президент АвстріїПеред лицем труднощів і війни в Україні Європа сьогодні об'єднана, як ніколи раніше, вважає австрійський президент

«Прибув до Києва. Після майже року війни Україна не забута. Разом із президентом Зеленським та хоробрим народом України ми відстоюємо європейські цінності», – написав президент Австрії.

У своєму зверненні Ван дер Беллен зазначив, що він зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Також австрійська делегація сьогодні оголосить новий пакет гуманітарної допомоги, який включатиме необхідні зараз генератори.

Зазначимо, це перший закордонний візит Ван дер Беллена після переобрання президентом на другий термін.

Нагадаємо, у грудні влада Австрії надала 5 мільйонів євро до Фонду енергетичної підтримки України, створеного Міненерго при Секретаріаті Енергетичного співтовариства.

Раніше Австрія надала допомогу українським серверам та цифровій інфраструктурі та виділила партію генераторів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: