Двом колишнім топчиновникам Міноборони повідомили про підозру – УП

Читать на русском
Богдана Хмельницького та В'ячеслава Шаповалова, яких було звільнено з Міністерства оборони, отримали підозри.
armyinform.com.ua

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру ексдиректору департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому та колишньому заступнику міністра В'ячеславу Шаповалову.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

За інформацією видання, Хмельницькому оголошено підозру за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 грн та забезпечення підрозділів ЗСУ неякісними бронежилетами (5,7 тисяч штук).

Продукти для військових: Резніков відповів на звинувачення у корупції МіноборониУ Міноборони прокоментували скандал щодо закупівлі продуктів для тилових частин ЗСУ за нібито завищеними цінами.

Шаповалова підозрюють у незаконних діях, внаслідок яких окремі підрозділи ЗСУ не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн.

Крім того, підозру отримав колишній заступник підприємства «Промоборонекспорт» Володимир Терещенко. Наразі він є заступником начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міноборони, підозра була оголошена за фактом заволодіння ним шляхом зловживань та службових підробок державними коштами у розмірі 1 млн 340 тисяч доларів.

Нагадаємо, Хмельницький та Шаповалов пішли зі своїх посад після скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами.

З журналістського розслідування стало відомо, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази. НАБУ проводить розслідування.

Міністерство оборони наразі пропонує повернути громадський контроль над закупками продовольства та пального для армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: