Міноборони назвало маніпуляцією публікацію про закупівлі продуктів для армії та звернулося до СБУ

Читать на русском
Міністерство оборони відреагувало на публікацію про закупівлю продуктів для військових за нібито завищеними цінами.
mil.gov.ua

Міністерство оборони відреагувало на публікацію про закупівлю продуктів для військових за нібито завищеними цінами.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Зазначимо, напередодні ЗМІ опублікували матеріал у якому йдеться , що ціни у контракті закупівлі послуг харчування для військовослужбовців виявилися вищими за роздрібні у київських супермаркетах у 2-3 рази. В Міністерстві оборони України прокоментували цю інформацію та заявили про маніпуляцію.

«Відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману», – йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Олексій Резніков 21 січня вже звернувся до Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію щодо порядку, обставин та результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР. Крім того, відомство готує матеріали до СБУ з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період.

«Стосовно процесу та результатів закупівель послуги харчування так само буде проведено внутрішню перевірку. У випадку виявлення порушень в діяльності посадових осіб Міноборони вони нестимуть відповідальність згідно з законом», – додали у відомстві.

Нагадаємо, у Комітеті ВР з нацбезпеки планують заслухати і перевірити керівництво Міноборони.

Також писали, що НАБУ підтвердило затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського на отриманні хабаря в 400 тисяч доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: