Ексглава ЦРУ описав можливий сценарій звільнення Криму Україною

Читать на русском
Можливий сценарій окупації Криму описав колишній директор ЦРУ. Він включає блокування сухопутного коридору, завдання ударів по Кримському мосту і повну ізоляцію півострова.
Фото: AP

Під час наступу навесні чи влітку Україна може перерізати сухопутний коридор до окупованого Криму, а потім перервати його забезпечення через Керченський міст. Після цього півострів буде ізольований, що стане запорукою для початку його звільнення від росіян.

Таку думку в інтерв'ю The Washington Post висловив колишній директор Центрального розвідувального управління США генерал Девід Петреус.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

«Ось сценарій. Якщо вони зможуть, то у весняно-літньому наступі цього року переріжуть сухопутний коридор, який росія встановила і який веде власне з рф в Україну, і таким чином вони блокують його. Тоді росія залежатиме від мосту через Керченську протоку для забезпечення Криму. Якщо вони зможуть знести міст чи його частину, росія покладатиметься на пороми. Потім потрібно позбавити її й цієї можливості», – сказав Петреус.

Він зазначив, що повністю ізолювати Крим Україна зможе лише за наявності високоточних боєприпасів із великою дальністю. У такому разі українська армія матиме можливість обстрілювати штаби Чорноморського флоту, різні авіабази, морські порти для того, щоб у якийсь момент розпочати сухопутну операцію або змусити піти на поступки.

Петреус упевнений, що війна в Україні закінчиться переговорним рішенням. Але для цього Захід має допомогти Україні досягти переваги над російською армією на полі бою. А також тиснути на росію фінансовими, економічними, персональними санкціями.

Нагадаємо, на думку генерала Бена Годжеса, битва за Крим стане ключовою у війні росії проти України. Він також вважає, що Україна може звільнити острів протягом 2023 року.

Глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна поверне Крим комбінованим шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: